BIS1 x3, MVA-sert x3, JS

Nimi: Kep Mva Fn IST River of Joy Syntynyt: 2.7.2012 (7 v.)
Kutsumanimi: Rim Rekisterinumero: SKH-3950
Rotu: Pintabian Painotus, Ko, Re: Koulu, Intermediaire I, 80 cm
Väri ja merkit: Rautiaankirjava Asuintalli ja omistaja: Saila, Iisan talli
Sukupuoli: Tamma Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Rim on pitkälti yhden ihmisen hevonen. Se ei pidä ihmisvilinästä tallissa ja hermostuu, jos sen karsinaan tunkee samanaikaisesti useampi ihminen. Jos talli on rauhallinen ja tuttu ihminen on harjaamassa, se seisoo rennosti pää nuokkuen, nostaa nätisti kaviot, eikä protestoi satulan eikä suitsien laitossa. Jalkojen suihkuttamista se hieman arastelee, mutta kun aloittaa varovasti pienellä paineella ja etenee hissukseen kavioista ylöspäin, saadaan rapajalatkin ilman paniikkia puhtaiksi. Rim on joskus taipuvainen vetopaniikkiin, joten karsinassa se hoidetaan mieluiten ilman kiinnisitomista. Käytävälle sen saa kiinnittää ainoastaan turvalukoilla varustettuihin köysiin tai kuminauhoihin, ei koskaan ketjuihin. Ventovieraiden ihmisten kanssa Rim saattaa heittäytyä varsin hankalaksi, stepata ja peruutella, väistellä suurieleisesti kosketusta ja nostaa pään pilviin suitset nähdessään. Jos hoitaja hermostuu, Rim muuttuu kahta kauheammaksi. Maltti ja rauhallisuus ovatkin valttia tämän tamman kanssa puuhaillessa.

Taluttaessa: Rim tepsuttelee taluttajan perässä päivästä riippuen joko rauhassa tai sitten se tanssahtelee puhisten häntä pystyssä kuin maailman tulisin arabi konsanaan. Pörhellyspäivinään se myös usein juoksee tarhan portista ja kaikista muistakin oviaukoista läpi tuli hännän alla. Taluttaja saa siis olla varuillaan, ettei jää vahingossa jalkoihin. Pientä ahtaanpaikankammoa on näinollen havaittavissa. Rauhallisina päivinä oviaukoista selvitään sentään ilman liiskaantuneita varpaita ja henkilövahinkoja.

Ratsastaessa: Selkäännousussa Rim ei malttaisi seisoa paikallaan. Sillä on erittäin herkkä nahka ja pieninkin tönäisy saappaalla kylkeen selkään noustessa on sen mielestä ehdoton käsky lähteä viipottamaan täyttä höyryä eteen. Selästäkäsin koettuna tamma on erittäin miellyttävä, mutta äärimmäisen herkkä. Pohkeita sille ei tarvitse juurikaan näyttää ja pysäyttämiseen riittää lähestulkoon käden puristaminen tiukempaan nyrkkiin. Rimille on tyypillistä ylireagoida pienimpiinkin käskyihin, joten jos yrität tehdä vaikkapa käynnissä loivaa pohkeenväistöä ja erehdyt painamaan pohkeella himppusenkin liian lujaa, saattaa se hypähtää raviväistön suoraan sivulle. Raipan käyttö on tällä hevosella ehdoton ei. Rim keskittyy hyvin, jos sillä treenailee kentällä yksinään. Jos kaverina on monta ratsukkoa tai paljon yleisöä, muuttuu tamma hermostuneeksi ja käskyihin ylireagoiminen tehostuu. Hermoillessaan tamma saattaa loikkia puolittain pystyyn tai viipottaa pää pilvissä kuolainta pakoillen liioiteltua arabiravia ympäri kenttää. Jos olosuhteet ja ratsukon kemiat osuvat kohdilleen, Rim on oikea unelma ratsastaa. Sillä on näyttävät, mutta tasaiset askeleet ja passage on sen bravuuri. Esteitä Rimillä ei ole paljoa hypätty, sillä on lahjoja enemmänkin koulupuolelle. Perus pystyesteet ylittyvät korkealla ilmavaralla, sillä neiti varoo visusti jalkojaan, mutta vähääkään erikoisemmilla esteillä se herkästi kieltää. Maastossa Rim on reipas, mutta pysyy yleensä hyvin käsissä sellaisten ihmisten alla, joilla ei kentälläkään ole tamman kanssa ongelmia. Jos kenttätyöskentely ei joltain Rimin kanssa suju, kannattaa maastoreissulle valita suosiolla jokin toinen ratsu. Rim ei juurikaan näe olemattomia puskissa, eikä säikkyile tavallisia autoja. Joskus sitä pitää tietysti päästää arabiveri pintaan ja steppailla sieraimet tötteröllä ties minkä vuoksi, mutta pääasiassa tamma on luotettava maastokaveri.

isä: W.M El Doraro

ii: W.M Remember Me

iii: W.M Casablanca

iie: W.M Symphony's Scarlet O'Paradise

ie: W.M Viva La Vida

iei: W.M Dark Sunrise

iee: W.M Revolver Shot

emä: Kep Mva Fn IST Finding Fidelity ox

ei: Sc My New Name ox

eii: Firegiltton Felix ox

eie: Sc Andvåri ox

ee: Kep Mva Fn IST Amineh Sabiha ox

eei: Kuuraparran Kustaari ox

eee: Kep Mva Fn Zaphir ox

-

1.8.2012 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Kura / LKV1/10, BIS1, MVA-sert, JS
19.8.2012 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Ellen / LKV1/9, BIS1, MVA-sert, JS
1.9.2012 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Kura / LKV1/9, BIS1, MVA-sert, JS