BIS1, BIS2 x2, MVA-sert x3, JS

Nimi: Kep Mva Fn IST Amineh Sabiha ox Syntynyt: 1.1.2008 (11 v.)
Kutsumanimi: Amineh Rekisterinumero: SKH-1700
Rotu: Arabialainen täysiverinen Painotus, Ko, Re: Koulu, Grand Prix, 70 cm
Väri ja merkit: Rautias, läsi Asuintalli ja omistaja: Saila, Iisan talli
Sukupuoli: Tamma Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Amineh on kiltti mutta utelias. Se tahtoo aina nuuhkia hoitajansa käsissä olevat esineet, kuten harjat, raipat, suojat ja kaviokoukut läpi ja yrittää usein mupeltaa niitä tai hoitajan takkia. Otus on koko ajan tuhisemassa niskaan ja seuraa tarkkaavaisena hoitajan touhuja. Kaviot se nostaa itse jo kaviokoukun nähdessään ja pitää jalkaa kiltisti myös ylhäällä, tosin hoitaja saattaa joutua uteliaan pikku turvan tönimisen kohteeksi etukavioita putsatessaan. Käytävällä Amineh seisoo ihan tyytyväisenä niin kauan kun ympärillä on ihmisiä tai toisia hevosia, mutta jos sen pitäisi malttaa seistä yksikseen, alkaa pian kuopiminen ja hirnahtelu. Ulkona harjattaessa neiti jaksaa kyllä seistä ties kuinka kauan yksinäänkin, mutta talli on sen mielestä tylsä paikka.

Taluttaessa: Amineh tepastelee reippaaseen tahtiin perässä tai vierellä. Taluttajan ohi se ei yleensä pyri, joskin välillä kun neiti on oikein innoissaan, pitää sitä vähän pidätellä ja muistutella että missäs se hevosen paikka taas olikaan. Amineh ei harrasta taluttajan kumoon kiskomista eikä säikkyile turhia, se vain saattaa uteilaisuuttaan haluta tutkia kummia kapistuksia, kuten postilaatikoita ja jää usein napittamaan pensaiden oksilla hyppiviä lintuja ja muita ihmeellisyyksiä.

Ratsastaessa: Aminehin koulutus on loppusuoralla. Passage, piaffe ja laukkapiruetit luonnistuvat tammalta jo hienosti. Se on nopea oppimaan uutta ja tahtoo miellyttää ratsastajaansa. Se on perinyt kouluratsun taipumukset emältään ja omaa keveät ja miellyttävät askeleet. Neiti on ratsastaessa todella reipas ja täynnä tarmoa, mutta se ei juurikaan sähellä tai pukittele, vaan malttaa kuunnella ratsastajaakin. Aminehia pitää ratsastaa pehmein avuin. Jos esimerkiksi kiskoo liikaa ohjista, alkaa se herkästi viskoa päätään ja jännittyy muutenkin. Neiti taipuu nätisti peräänantoon ja kulkee todella kauniisti oikeanlaisella ratsastajalla. Maastoilusta Amineh pitää kovasti ja liitelee korvat hörössä eteenpäin. Aminehilla ei ole tapana lähteä ryöstämään vauhdikkaasta menosta huolimatta. Se ärsyyntyy suunnattomasti, jos sen vauhtia toppuuttelee liikaa maastossa, joten neidin kannattaa vain antaa mennä omaa reipasta tahtiaan. Laukassa saa kyllä joskus ottaa reilummin pidätteitä, ettei meno ylly aivan holtittomaksi. Esteitä Aminehilla on hypätty vain vähän ja vaikka nekin tammalta sujuvasti ylittyvät, on koulu enemmän Aminehin heiniä.

isä: Kuuraparran Kustaari ox

ii: Kottoranta ox

iii: The Heureka ox

iie: Lordi di Capo ox

ie: Kiirin Kjyber ox

iei: Revon Sebastiano ox

iee: Jusitano la Kolib ox

emä: Kep Mva Fn Zaphir ox

ei: Firenzeca ox

eii: Fakir al Thani ox

eie: Naarah ox

ee: Sasha Thay Shah ox

eei: El Thay Shah Talal ox

eee: Dahman al Thani ox

2010
t. Kep Mva Fn IST Finding Fidelity ox

2012
o. IST Revolver ox

2013
o. Fn IST Black Teddybear ox

7.2.2008 / Kht Beaty / Tuom. Sigitius / LKV1/15, BIS2, MVA-sert, JS
27.2.2008 / Kisakeskus Suvirinne / Tuom. Sigitius / LKV1/10, BIS2, MVA-sert, JS
2.5.2008 / Kisakeskus Suvirinne / Tuom. Heidi / LKV1/8, BIS1, MVA-sert, JS