BIS1 x2, BIS2, MVA-sert x3, irtoSERT, JS

Nimi: Kep Mva Fn Zaphir ox Syntynyt: 1997
Kutsumanimi: Zaphir Rekisterinumero: SKH-601
Rotu: Arabialainen täysiverinen Painotus, Ko, Re: Koulu, Grand Prix, 65 cm
Väri ja merkit: Kimo Asuintalli ja omistaja: Iida, Iisan talli
Sukupuoli: Tamma Tekijä: Iida, Iisan talli

Hoitaessa: Zaphir on ihan kiltisti, paitsi tiettyyn aikaan keväästä se on tooodella rauhaton ja joskus vähän äksy. Zaphir ei oikein pidä mahan alta harjauksesta, sillä se kutittaa.

Taluttaessa: Zaphir on kiltti. Säikähtäessään se tosin saattaa hypätä pystyyn tai lähteä rynnimään. Muuten se kyllä kulkee kiltisti perässä.

Ratsastaessa: Zaphir on todella reipas ja kuuliainen ja siltä luonnistuvat niin korkea koulu kuin esteetkin. Keväällä hormonien hyrrätessä Zaphir on toisinaan hieman kuuma ja saattaa hyppiä pystyyn ja pukitella. Maastossa Zaphir on aina eteenpäinpyrkivä ja maastoesteet ovat sen mielestä maastoilun paras kohta. Se ei epäröi hypätä isoimmankaan esteen yli, kunhan vain ratsastajalla rohkeus ja itsevarmuus riittää. Zaphirin käyttäytyminen kentällä ja maastossa riippuu pitkälti ratsastajasta. Jos ratsastaja on rento, eikä hermoile turhia, Zaphirkaan ei pelkää mitään ja liikkuu kuin unelma. Jos taas ratsastaja hermoilee tai jännittää selässä, Zaphirkin muuttuu kuin toiseksi hevoseksi ja on kireä kuin viulunkieli. Zaphir on oikea blondi, se inhoaa jalkojensa kastelemista ja huonoa alustaa. Lätäköt Zaphir kiertää kaukaa, eikä astu sellaiseen vahingossakaan. Jos kenttä on märkä, liejuinen tai muuten vaan huonossa kunnossa, Zaphir nostelee jalkojaan niin korkealle kuin mahdollista ja sipsuttaa tarvittaessa näin vaikka tunnin kuin mikäkin hieno neiti, sillä se ilmeisesti luulee näin jotenkin välttävänsä jalkojensa kastumisen... Uittaessa Zaphir ei tahtoisi mennä veteen millään, mutta kun sen saa astumaan järveen, se alkaa yleensä nautinnollisesti piehtaroimaan rantavedessä ja pärskimään vettä niin että uittajakin saa varmasti oman osansa. Zaphir on oikein hauska ja herkkä hevonen, kunhan sen kommervenkit oppii tuntemaan.

isä: Firenzeca ox

ii: Fakir Al Thani ox

iii: Mourad Al Thani ox

iie: Asil El Thay ox

ie: Naarah ox

iei: Bakrah ox

iee: Abayyan ox

emä: Sasha Thay Shah ox

ei: El Thay Shah Talal ox

eii: El Thay Shah ox

eie: Talal Bakrah ox

ee: Dahman Al Thani ox

eei: Shalomon ox

eee: Siklawi Al Thani ox

2005
o. Kep Mva Fn IST Zephyr ox
t. Blanco Belleza ox

2008
t. Kep Mva Fn IST Amineh Sabiha ox
t. IST Djoy Got To Go ox

2014
t. IST Express Dream

27.11.2008 / Kuutamolaukka / Tuom. Ichi / LKV1/10, BIS1, MVA-sert, JS
26.12.2008 / Hevostaivas / Tuom. Heidi / LKV1/4, BIS1, MVA-sert, JS
8.8.2009 / Suvirinne / Tuom. Ichi / LKV2/12, irtoSERT, JS
24.10.2009 / Iisan talli ja Ajaton / Tuom. Heidi / LKV1/10, BIS2, MVA-sert, JS