BIS1 x2, BIS3, MVA-sert x3, JS

Nimi: Kep Mva Fn IST Finding Fidelity ox Syntynyt: 3.6.2010
Kutsumanimi: Fidelix Rekisterinumero: SKH-2485
Rotu: Arabialainen täysiverinen Painotus, Ko, Re: Koulu, Intermediaire I, 80 cm
Väri ja merkit: Kimo, kuonopiirto ja tähti Asuintalli ja omistaja: Saila, Iisan talli
Sukupuoli: Tamma Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Fidelix on aika eläväinen. Se toheltaa ympäri karsinaa, etenkin jos tallissa tapahtuu jotain. Se tahtoo aina nähdä, mitä muut hevoset ja ihmiset touhuavat ympärillä. Fidelixin kanssa touhuillessa pitää olla rauhallisen päättäväinen, muuten se koheltaa koko ajan. Käytävällä seisoessaan se ei malttaisi olla aloillaan, vaan steppailee tai kuopii koko ajan. Saattaapa se esittää pätkät piaffeakin. Komentamisesta se ottaa herkästi nokkiinsa. Samoin liian riuskoilla otteilla harjaamisesta ja käsittelystä. Neiti on hyvin herkkä ja omanarvontuntoinen. Oma tila on sille tärkeä, tammaa ei saa suinpäin mennä lääppimään, vaan on odotettava, että se itse antaa luvan ja tulee luokse. Jos lähettyvillä on oreja, saattaa Fidelix käyttäytyä erittäinkin vihamielisesti niitä kohtaan. Vastakkaisen sukupuolen edustajat tuleekin pitää tammasta kaukana niin tallissa kuin sen ulkopuolellakin.

Taluttaessa: Fidelix on varsinainen tulinen arabi. Se tanssahtelee korkein askelin narun päässä häntä pystyssä ja pää pilvissä. Jos Fidelix ei saa esittää lisättyä raviaan taluttaessa, se tepsuttaa jotain passagen tyylistä, sillä kävellä se ei millään malttaisi paikallaan seisomisesta puhumattakaan.

Ratsastaessa: Fidelix oon erittäin herkkä ja kuuma. Sillä on eteinpäinpyrkivyyttä vaikka muille jakaa. Kouluratsun ominaisuudet se on perinyt emältään. Neidillä on korkeat, liitävät askeleet ja se leiskauttaa menemään pienimmästäkin pyynnöstä. Maastossa Fidelix on erittäin pirteä, eikä juurikaan malttaisi kävellä. Se kulkee pää pystyssä ja tarkkailee ympäristöään. Käynnin sijaan se tepsuttaisi mielummin pientä ravia tai jopa lähes paikallaan rullaavaa laukkaa. Ohjien kiskomista se ei tykkää yhtään ja saattaa protestiksi pahimmassa tapauksessa hypätä pystyyn. Tamman hidastelu tapahtuu puolipidätteillä, äänellä, istunnalla ja tiukan paikan tullen pienelle voltille ohjaamisella. Maastossa Fidelix osaa pistää aikamoisen shown pystyyn mitä pöljemmistä asioista, kuten umpihankeen tai veteen astumisesta. Se on varsineinen hienohelma. Ratsastajan onneksi se ei kuitenkaan harrasta kovin suurieleistä pukittelua. Sivuhyppyjä, peruuttamista, steppailua ja muita pomppelehtimisia sitten senkin edestä. Joskus, kun Fidelixin antaa purkaa ylimääräistä energiaa reippaalla laukkapätkällä, meno vähän rauhoittuu. Mutta laukassa tamma usein riehaantuu ja sitten sitä mennään. Kannattaa siis varata laukalle erittäin pitkä, suora polku ja hyvä alusta, neiti ei nimittäin ihan heti hidasta kun vauhtiin pääsee. Häsellys menee ehkä vielä nuoren iän piikkiin, toivotaan että se vanhempana vähän viisastuu. Kentällä Fidelix on herkkä mutta touhottaa. Se osaa kyllä vaikka mitä, kun ratsastaja vain saa sen ensin tarpeeksi rauhalliseksi. Neiti on aika tarkka siitä, kuka sen selässä keikkuu ja miten ja jos ratsastaja ei miellytä, se pistää ranttaliksi ja heittäytyy täysin kuuroksi avuille. Sitten sitä pyöritään ja stepataan ympäri kenttää kuin päätön kana. Jos hevosen ja ratsastajan kemiat kohtaavat, osaa Fidelix olla kerrassaan upea. Se liikkuu ilmavasti ja höyhenenkeveästi toimien pienimmästäkin merkistä. Jalkojaan se nostelee usein jopa liioitellun korkealle ja lisätty ravi sekä passage ovat sen bravureita. Mikään erityisen säikky sielu Fidelix ei ole, mutta välillähän sitä pitää aina keksiä jokin syy päästä poukkoilemaan sieraimet selällään. Esteitä Fidelix hyppää korkealla ilmavaralla, kuten arvata saattaa. Niillä neiti tosin tuppaa usein lähtemään lapasesta kovasti innostuessaan ja touhu muuttuu vaaralliseksi. Kouluratsastus sopii Fidelixille parhaiten. Muiden hevosten kanssa mentäessä Fidelix on tarkka omasta tilastaan ja kavio viuhuu, jos toinen tulee liian lähelle. Ainoastaan emäänsä Aminehia se sietää lähettyvillään.

isä: Sc My New Name ox

ii: Firegiltton Felix ox

iii: Tuntematon

iie: Tuntematon

ie: Sc Andvåri ox

iei: Tuntematon

iee: Tuntematon

emä: Kep Mva Fn IST Amineh Sabiha ox

ei: Kuuraparran Kustaari ox

eii: Kottoranta ox

eie: Kiirin Kjyper ox

ee: Kep Mva Fn Zaphir ox

eei: Firenzeca ox

eee: Sasha Thay Shah ox

2012
t. Kep Mva Fn IST River of Joy
t. IST Never Say Never

2013
t. IST Opal Ametist

2014
t. IST Destiny Girl
o. IST When You Say No - Never
t. IST Diamant à l’État Brut ox

2015
t. IST Crisma ox

2019
o. IST Planetan ox

2.11.2011 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Ellen / LKV1/9, BIS1, MVA-sert, JS
25.12.2011 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Ellen / LKV1/14, BIS3, MVA-sert, JS
21.1.2012 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Ellen / LKV1/9, BIS1, MVA-sert, JS