BIS2, BIS3, MVA-sert x2, irtoSERT x2, JS

Nimi: Kep Mva Fn Troija Syntynyt: 2001
Kutsumanimi: Troija Rekisterinumero: SKP-435
Rotu: Shetlanninponi Painotus, Ko, Re: Esteet, He B, 65 cm
Väri ja merkit: Rautias, tähti, kuonopilkku Asuintalli ja omistaja: Saila, Iisan talli
Sukupuoli: Tamma Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Troija on vähän vallaton. Se näykkii aika usein herkkujen toivossa, mutta se lopettaa, kun sille näyttää kuka määrää. Jos hoitaja on vähänkin epävarma, Troija kyllä ottaa karsinassa johdon ja siitä ei hyvä seuraa. Hoitaessa kannattaa olla varovainen, sillä Troija osaa avata kaikenlaisia solmuja. Ovi pitää laittaa kunnolla kiinni tai muuten Troijan löytää kauralaarista. Sitä ei myöskään voi jättää hetkeksikään kahden riimunnarun solmun kanssa, sillä poni ottaa takuuvarmasti hatkat sen sileän tien, kun hoitaja kääntää selkänsä.

Taluttaessa: Troija osaa olla ihan kiltisti, mutta useinkaan sitä ei huvita. Sillä on vähän tapana yrittää riepotella taluttajaa pitkin pihoja päästäkseen harjoittamaan mielipuuhaansa, syömistä, milloin tienvarteen, milloin naapurin kukkapenkkiin. Troijalla on aina pilke silmäkulmassa ja se keksii jatkuvasti uusia kujeita...

Tarhassa: Troija on kova karkailemaan. Se on aivan ilmiömäisen hyvä luikertelemaan lankojen ali ja lankkujen välistä. Porttien aukominen siltä sujuu myös sangen näppärästi. Se kaveeraa mitä eriskummallisempien hevospersoonien kanssa, etenkin jos ne päästävät sen samalle heinäkasalle. (Troijan omalle kasallehan ei tietenkään pääse kukaan, koska se imuroidaan nassuun sellaista vauhtia, ettei kenelläkään ole mahdollisuuksia.)

Ratsastaessa: Troija osaa olla tosi raivostuttava sille päälle sattuessaan. Joskus se ei ole halukas tekemään yhteistyötä ollenkaan ja silloin kokeneempaakin ratsastajaa viedään... Kun Troija on hyvällä tuulella, se on älyttömän kiltti ja kuuliainen, mutta tämä on yleensä vain väliaikaista. Heti kun ratsastajan valppaus lopahtaa, Troija vetää kunnon pukkisarjan ja saa aikaan sekasortoa. Hyppääminen (ja kieltäytyminen) on Troijan mielestä hauskaa ajanvietettä siinä missä ratsastajien tipautteleminenkin. Kokeneella ratsastajalla Troija yleensä pysyy aika hyvin hallinnassa, vaikka se testaa aluksi ratsastajaa kuin ratsastajaa. Jos Troijalle näyttää heti aluksi kuka määrää, se osaa kyllä käyttäytyä. Maastossa Troija on aika mahdoton, sillä jos se löytää herkullisen pöpelikön, se ikään kuin juurtuu paikalleen ja silloin edes raipalla ei ole mitään vaikutusta. Ainoa keino saada Troija takaisin polulle on hypätä satulasta ja yksinkertaisesti kiskoa sen turpa pois ruohon seasta... Troija on aikamoinen vintiö, jolta eivät kujeet lopu.

Ajaessa: Troija ei ole niin kamala kun voisi luulla. Se oikeastaan pitää kärryjen edessä työskentelystä huomattavasti enemmän kun ratsunhommista. Troijan kanssa ollaan ajeltu vasta vähän aikaa joten mitään erikoisuuksia se ei kärryn edessä osaa. Käynti, ravi, pysähdys ja käännös suunnilleen oikeaan suuntaan sujuu. Tietenkin Troijasta on erittäin hauskaa välillä säikytellä kyydissä istujaa lähtemällä laukkaan tai esittämällä säikähtävänsä jotain hirmu pelottavaa asiaa kuten estetolppaa tai postilaatikkoa. Välillä sitten tietysti lähdetään peruttamaan ja käännytään väärään suuntaan eikä olla kuulevinaan apuja mutta pukkilaukkaa tai pystyynnousemisia se ei sentään kärryjen edessä ole harrastanut.

isä: Troikka

ii: Trinity

iii: Triple Trouble

iie: Penny

ie: Lollipop

iei: Popcorn

iee: Lola

emä: Sunshine

ei: Hubba Bubba

eii: Hubban

eie: Cappuchino Girl

ee: Sunny Sunset

eei: Romeo

eee: Sunrise

2006
t. IST Chocolate Chip

21.12.2005 / SKP-rekisteri / Tuom. Heidi / LKV3/6, IRTOsert, JS
24.12.2005 / Hevostaivas / Tuom. Heidi / LKV2/7, IRTOsert, JS
28.1.2006 / SKY / Tuom. Saija / LKV1/5, BIS3, MVA-sert, JS
26.3.2006 / SKY / Tuom. Sunny / LKV1/9, BIS2, MVA-sert, JS