BIS2 x3, MVA-sert x3, JS

Nimi: Kep Mva Fn Extempore Syntynyt: 28.2.1998
Kutsumanimi: Tempore Rekisterinumero: SKH-1701
Rotu: Holsteininhevonen Painotus, Ko, Re: Kenttä, Grand Prix, 100 cm
Väri ja merkit: Hiirakko, läsi Asuintalli ja omistaja: Saila, Iisan talli
Sukupuoli: Ori Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Tempore käyttäytyy useimmiten asiallisesti. Karsinassa hoidettaessa se on usein vähän levoton ja pyörii, mutta käytävällä se seisoo rauhallisemmin. Tosin karsinassakin se pysyy varsin rauhallisena silloin, jos nurkassa on mutusteltavana heinäläjä. Jos Temporen jättää pitkäksi aikaa seisoskelemaan käytävälle, se alkaa pian kuopia ja mekastaa. Sitä ei huvita olla hetkeäkään toimettomana. Tempore ottaa vastaan hangoittelematta kuolaimet suuhun ja pitää päätään alhaalla suitsien laiton aikana.

Taluttaessa: Tempore kulkee suht kivasti vieressä, joskin sille on tyypillistä kiirehtiä taluttajan edelle, jos sen mielestä kävellään liian hitaasti. Heinätupsujen tai koivunlehvien tavoitteleminen ei kuulu sen tapoihin. Temporea saavat taluttaa vain isommat ihmiset, lapsia ori ei taluttaessa tunnu kunnioittavan ollenkaan. Osaa se isommillekin heittäytyä joskus hankalaksi, mutta on yleensä kuitenkin miellyttävä ja hallittava.

Ratsastaessa: Tempore on kuumahko tapaus ja koko ajan menossa. Selkäännousussa se malttaa ehkä pysyä juuri ja juuri paikallaan sen aikaa, että selkään pääsee ponnistamaan, mutta sitten se viilettääkin jo puolivälissä pitkää sivua. Tempore on kentällä hyvin eteenpäinpyrkivä, mutta kun kyydissä istuu rauhassa ja tekee ahkerasti puolipidätteitä, otus hakeutuu pian kuolaimelle ja menee oikein hienosti. Se on osaava kouluratsu ja osaa jo passagea, sekä piaffea. Laukassa Tempore lähtee herkästi kiihdyttelemään, jossei ratsastaja ole koko ajan tilanteen tasalla säätelemässä vauhtia. Esteillä Tempore on hyvin energinen ja se hyppää kevyesti korkeitakin ratoja. Rataesteillä vauhti on reipas ja erityisesti ensimmäistä estettä lähestyessä herraa saa pidättää oikein kunnolla. Kun radan alkuosasta selvitään, se yleensä onneksi hidastaa vähän tahtia ja kuuntelee. Maastoesteillä Extempore on oikea peto. Vauhdista ja vaaratilanteista ei ole sen kanssa pulaa. Se on hyvin rohkea, eikä kyttäile kummallisiakaan esteitä, vaan rynnistää korvat hörössä päin ja liitelee yli usein vaikeastakin ponnistuspaikasta. Maastoillessa Tempore on kuin höyryveturi, käyntiä sitä ei kiinnostaisi mennä hetkeäkään, varsinkaan alkumatkasta, vaan se yrittää koko ajan päästä tepsuttamaan ravia tai laukkaa. Paikallaan seisominen maastossa on Temporelle täysi mahdottomuus. Kun otuksen pysäyttää, alkaa parin sekunnin kuluttua mahdoton pyöriminen, peruuttelu ja kuopiminen. Jos mennään ravia, Tempore käyttäytyy oikein oivallisesti ja ravaa pitkin, rennoin askelin. Laukassa puolestaan se yrittää aina muutamaan otteeseen lähteä ryöstämään hirmuista kiitoa. Voltille tai ympyrälle kääntäminen auttaa. Pähkinänkuoressa Tempore on siis vauhdikas ja energinen kenttäratsu, joka rakastaa lujaa treeniä ja laukkamaastoja. Se ei ole erityisen säikky, mutta aina välillähän sitä täytyy muka säikkyä moottorikelkkoja tms. jotta saadaan edes jonkinmoinen tekosyy ampaista kiitolaukkaan.

isä: Element

ii: Enigmatic

iii: Technique II

iie: Euphoria

ie: Divano

iei: Espionage Evenness

iee: Devotion

emä: Foreshadow

ei: Fading Away

eii: Follow The Fortune

eie: Illumination

ee: By The Way

eei: Blanc Bazaar

eee: Delete V

2008
t. Ringe Dyster Prinsesse

2009
o. Royal Touch

2011
t. LL's Nadia Novelle

2013
o. VH Don't Say No
o. RD Vampire's Bite

2014
t. C'est La Vie

13.5.2008 / Siittola Green Apple / Tuom. Black Sabbath / LKV1/10, BIS2, MVA-sert, JS
27.5.2008 / Kht Sunrise / Tuom. Black Sabbath / LKV1/10, BIS2, MVA-sert, JS
1.6.2008 / Kht Heartless / Tuom. Black Sabbath / LKV1/10, BIS2, MVA-sert, JS