Tietoa tallista

Tutustuin keppihevosiin luokkakaverini toimesta ollessani kuudennella luokalla jossain vaiheessa vuotta 2002. Eipä aikaakaan kun tein jo ensimmäisen sukkaponini, connemaratamma Titanin, joka asustaa tallissa vieläkin. Pian sen jälkeen esittelin kepparit ystävälleni Iidalle ja hänkin teki itselleen oman sukkaponin, shettisori Nipsun. Kummankin hevosmäärä kasvoi vuoden 2003 aikana muutamalla yksilöllä ja vuoden 2004 vappuna päätimme virallisesti perustaa yhteisen keppihevostallin. Nimesimme tallimme Iisan talliksi. Nimi tulee etukirjaimistamme (Iida & Saila). Silloinen hevoskokoonpanomme koostui pelkistä sukkaponeista, pääasiassa connemaroista. Mennessäni seiskaluokalle, aloitin tekemään sukkaponien lisäksi kankaisia, kaksipalaisia hevosia ja siitä hevosmäärä lähtikin huimaan nousuun. Kaksipalaisia hevosia seurasivat kolmipalaiset ja parhaimmillaan tallissa on asunut samanaikaisesti lähemmäs 30 hevosta. IST sai nettisivut kesällä 2005.

Vuosien varrelle on mahtunut jos jonkinlaista toimintaa. Alkuvuosina järjestimme muutamat tallinsisäiset kilpailut, sekä myöskin parit URL-kilpailut. Molemmat liikutimme hevosia innokkaasti ja kirjoitimme tunnollisesti kaikki puuhailut ylös hevosten henkilökohtaisiin hoitopäiviksiin. Tallille syntyi varsoja ja siirryin connemarojen kasvatuksesta pikkuhiljaa arabien suuntaan. Kasvatustoiminnan myötä anoimme silloiselta SKP-rekisteriltä kasvatusnimeä ja IST vakiintui tallin tunnukseksi.

Ajan myötä me Iidan kanssa luonnollisesti vanhenimme ja keppihevostelu jäi vähemmälle. Nyt kun olemme molemmat aikuisia, olemme lopettaneet keppistelyn oikeassa elämässä. Minä pyörin kuvioissa mukana vielä URL, mutta Iida on enää nimellisesti mukana. Kumpikin on säilyttänyt omat hevosensa ja vaalii niitä rakkaina muistoina.