BIS1 x3, MVA-sert x3, JS

Nimi: Kep Mva Fn Rajaportin Puhuritar Syntynyt: 13.5.2005
Kutsumanimi: Puhina Rekisterinumero: SKPR-4928
Rotu: Suomenhevonen Painotus, Ko, Re: Yleis, He A, 100 cm
Väri ja merkit: Liinakko, tähti, piirto,
kuonopilkku, jauhoturpa
Asuintalli ja omistaja: Saila, Iisan talli
Sukupuoli: Tamma Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Puhina on erittäin kiltti, joskin toisinaan hieman vilkas. Se ei ihan aina malttaisi seisoa paikallaan, vaan tuppaa kuopimaan ja steppaamaan, jos hoitaja viipyy liian kauan poissa sen näköpiiristä. Harjaamista Puhina rakastaa ja erityisesti kumisualla raaputtaminen (kuin myös kaikki muukin rapsuttelu) saa sen ylähuulen tötterölle. Tamma jaksaisi olla hellittävänä vaikka koko päivän. Puhina on aina hyvällä tuulella ja sillä on tapana tervehtiä kaikkia tuttuja tarhan portilta iloisella hörinällä.

Taluttaessa: Puhinalla on toisinaan hieman kiire, etenkin jos mennään laitumelle päin, mutta minkäänlaista jyräämistä se ei harrasta. Kun tammalle huomauttaa, että missäs se hevosen paikka taas olikaan, se palaa kulkemaan nöyrästi hieman taempana.

Ratsastaessa: Puhina toimii tehokkaasti omalla moottorilla, hyvä kun se edes kävellä malttaa. Erityisesti vapaapäivien ja lomailun jälkeen sillä on vauhti päällä. Meno ei kuitenkaan ylly päättömäksi, kävely vain tuppaa vauhtipäivinä aluksi olemaan ravinsekaista kipitystä. Puhinalla on uskomattoman pehmeät askellajit ja varsin mukiinmenevät liikkeet. Se on innokas hyppääjä ja esittelee hyppytaitojaan toisinaan myös leiskauttamalla tarhan aitojen yli... Puhina on myös varsin mainio maastopeli, se ei suomenhevosmaiseen tapaan vähästä hätkähdä ja varmajalkaisena selviää vaikeammassakin maastossa. Puhina yrittää aina parhaansa ja sen kanssa on ilo tehdä yhteistyötä.

isä: Kep Mva Fn Leimu

ii: Leimahdus

iii: Tulen Henki

iie: Loiskahdus

ie: Iltausva

iei: Tähden Lento

iee: Usvan Kaiku

emä: Kep Mva Fn Rajaportin Paronitar

ei: Fn Haartätäkki SCAR

eii: Fn AP Akrobaatti

eie: Tuliterä SCAR

ee: Kep Mva Fn Haamuvaaran Lentosuukko

eei: Pukkilaukan Luuloharha

eee: Siivenlyönnin Aava

2015
o. IST Temmokas Tempaus

25.6.2014 / Suomen keppihevsfoorumi / Tuom. Ellen / LKV1/10, BIS1, MVA-sert, JS
17.7.2014 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Myster / LKV1/10, BIS1, MVA-sert, JS
15.12.2014 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Kura / LKV1/10, BIS1, MVA-sert, JS