BIS1 x2, BIS3, MVA-sert x3, JS

Nimi: Kep Mva Fn Halibula Syntynyt: 10.7.1998
Kutsumanimi: Hapsu Rekisterinumero: SKP-1234
Rotu: Shetlanninponi Painotus, Ko, Re: Yleis, He A, 55 cm
Väri ja merkit: Kimo Asuintalli ja omistaja: Iida, Iisan talli
Sukupuoli: Ori Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Hapsu on hyvin kiltti pieni pörröläjä. Se esittää hyvin viatonta ja hurmaavaa, mutta heti jos hoitaja jättää karsinanoven raolleen esim. hakeakseen sen suitset, on poni häipynyt alta aikayksikön. Omenan makuisia kuolaimiaan Hapsu odottaa aina suu auki. Hapsulla ei ole pahoja tapoja, vaan se suhtautuu kaikkiin mitä imelimmällä käytöksellä ja hurmaa jokaisen läsnäolijan. Pörröisen ulkokuoren alla on kuitenkin velmu pieni otus, joka punoo lakkaamatta juonia vapauteen pääsemiseksi. Tämä yltiösosiaalinen poni rakastaa myös rapsutuksia ja sen suurin intohimo ovat tietysti makupalat, joiden kerjäämistä helpottamaan se on omaksunut vastustamattoman napitustapituskatseen ja siirappisen hörinän.

Taluttaessa: Hapsu kipittää kauniisti perässä. Joskus on päiviä, jolloin seurataan jopa ilman riimua ihan vain huvin vuoksi, mutta häivytään heti maisemista, kun etäisyys ihmiseen kasvaa tarpeeksi ja takaisin tullaan vasta ruoka-aikana. Sen mielestä on varsin hauskaa leikkiä hippaa. Karattuaan se saattaa jäädä vähän matkan päähän seisomaan, natustaa siinä kaikessa rauhassa ruohoa ja juuri kun taluttaja tulee kosketusetäisyydelle, se rymistää laukassa taas vähän matkan päähän ja odottaa sangen huvittuneena, milloin ihmisen ilme alkaa muuttua tuskastuneeksi. Poni ottaa tietysti jalat alleen, jos jahtaajalta menee totaalisesti hermot, eikä pysähdy ennenkuin on saanut ihmisen karistettua kannoiltaan.

Ratsastaessa: Hapsu on varsin osaava, jos sitä huvittaa työskennellä. Motivaatiota tietysti lisää, jos se tietää, että taskussa odottaa herkkuja. Hyppääminen luonnistuu varsin kivasti pienestä koosta huolimatta, varsinkin maaastoesteistä Hapsu pitää. Irtohypytyskin maistuu tiettyinä päivinä. Hapsu ei tykkää jäädä maastossa jälkeen etummaisesta hevosesta, vaan meinaa aina kipittää toisen hännässä kiinni. Kentälläkin Hapsu mielellään seurailee muita hevosia ja voltista tulee herkästi rata poikkisuuntaan leikkaa, jos kaveri on vastakkaisella puolella kenttää. Hapsun päätä on varsin vaikea kääntää, kun se on jotain päättänyt. Kun Hapsulla menee ihan yksinään, se tekee pyydettävät asiat yleensä kivasti, kun ei tarvitse touhottaa muiden perään.

isä: Hansvili

ii: Windago

iii: Wind Whistler

iie: Dagonity Mell

ie: Hissunkissun

iei: Wannabe

iee: Vaapulavissun

emä: Sweet Winter

ei: Houdini

eii: Hickaro Din Din

eie: Kuun Kaiku

ee: Song of the South

eei: Soon to Be

eee: Along the Way

1999
t. Toscana

2000
o. Winnie The Pooh

2005
o. Fizimmon Enter

2007
o. G.H. Capricious Hothead

2008
o. Kr-Roffel
t. Zottlig Felicia

2009
o. Pi.Ki. Huurre Poika

2010
o. A.P. Nothing Can Stop Me
t. Aryana's Edelweiss

2012
r. Kuusenkerkän Jumpejoku

2013
t. Paperisydän
o. RHK:s Pasodoble
t. Aryana's Heaven Call

2015
o. Herra Herbertti

21.7.2007 / Kirin Kisatalli / Tuom. Verdie / LKV1/6, BIS3, MVA-sert, JS
8.8.2007 / Estekeskus Humma / Tuom. Sigitius / LKV1/8, BIS1, MVA-sert, JS
18.8.2007 / ViKe / Tuom. Sigitius / LKV1/10, BIS1, MVA-sert, JS