BIS4, MVA-sert, JS

Nimi: Hannibal Syntynyt: 15.4.2000
Kutsumanimi: Hannibal Rekisterinumero: SKP-942
Rotu: Aasi Painotus, Ko, Re: Maasto, He C, 40 cm
Väri ja merkit: Harmaa Asuintalli ja omistaja: Saila, Iisan talli
Sukupuoli: Ori Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Hannibal kiljuu tutuille kimakan tervehdyksensä, kun se kuulee askeleiden lähestyvän tallia. Sillä ei ole mitään harjausta vastaan ja kaviot se antaa putsata kiltisti ja on siinä suhteessa huomaavainen, että pitää jalkaa itse ylhäällä, eikä nojaile hoitajaan. Harjaus sujuu parhaiten sen omassa karsinassa Troijan vieressä. Jos sen ottaa käytävälle harjattavaksi, on viisainta pistää se Troijan karsinan eteen koska muuten se kiljuu ja kuikuilee koko ajan Troijan suuntaan. Rapsuttelu on Hannibalista mukavaa. Se rakastaa myös suihkuttelua viileällä vedellä. Pesukaan ei siis tuota ongelmia. Hannibal on ilmeisesti Troijalta oppinut avaamaan riimunnarun solmun, mutta se ei lähde mihinkään ilman Troijaa. Huonompi juttu sitten, jos Troijakin keplottelee itsensä vapaaksi...

Taluttaessa: Tallista lähteminen saattaa tuottaa ongelmia, jos Troija ei kulje edellä tai heti perässä. Joskus sitä saa työntää takamuksesta ulos kaikin voimin, kun riimusta kiskominen ei tuota tulosta. Onneksi välillä on niitäkin päiviä, jolloin tallista lähteminen sujuu kivuttomammin. Taluttaessa Hannibal kyllä kävelee perässä mutta vitkastelee kovasti ja katsoo haikeana talliin tai tarhoille päin, tai missä nyt sen ehdoton bestis, Troijaponi sattuu olemaan. Kunhan päästään tarpeeksi kauas Troijasta, kävely reipastuu huomattavasti ja Hannibal seuraa kiltisti, ellei sitten käy niin, että otus lyö jarrut pohjaan ja lähtee kiskomaan takaisin tallille. Omaa tahtoa tällä aasilla valitettavasti piisaa vaikka yleensä se ottaakin ihmisen toiveet huomioon.

Ratsastaessa: Kunhan on päästy ulos tallista ja mielellään vähän kauemmaskin tallista, Hannibal on oikein mukava ratsastaa. Kentälle mentäessä se tietää, että Troija on lähellä, eikä yleensä haikaile talliin jokaisella tallinpuoleisella sivulla ratsastettaessa. Kentällä se liikkuu ihan kivasti, paitsi jos sitä ei kerta kaikkiaan huvita kenttätyöskentely sinä päivänä. Silloin kannattaa suosiolla mennä maastoon. Hannibal osaa perusaskellajit, pysähdyksen, peruutuksen ja kohtalaisesti pohkeenväistöä. Tästä huolimatta sillä pääasiassa maastoillaan. Maastossa se on reipas ja rento (kunhan päästään ensin tarpeeksi kauas tallista ja Troijasta). Sen tapoihin ei kuulu välipalojen napsiminen luvatta. Lätäköissä se sen sijaan tykkää pulikoida, mitä syvempi lätäkkö, sitä kivempaa. Uiminen on maastoilun ohella Hannibalin lempipuuhaa. Aasi sopii rauhallisen luonteensa ja tasasiten askeleidensa puolesta myös pienemmille ratsastajille, kunhan Troija ei ole lähettyvillä. Se ponipirulainen saa Hannibalinkin riehaantumaan. Vaikka Hannibal ei pukitella osaakaan, laukkaan se pääsee pyrähtämään varsin nopeasti ja sen kiihtyvyys on aikamoinen. Kaahailua se ei onneksi harrasta kuin ainoastaan Troijan villitsemänä. Hannibal pitää kovasti hyppäämisestä mutta sillä ei juurikaan hypätä ratoja, lähinnä yksittäisiä esteitä, eikä niitäkään kovin usein. Maastossa Hannibal loikkii intoa puhkuen puunrunkojen sun muiden yli. Se ei säiky juuri mitään, mutta junista se ei kamalasti pidä niiden kovan äänen vuoksi.

isä: Himprahutti

ii: Huuman Tujaus

iii: Tuntematon

iie: Tuntematon

ie: Himpula

iei: Tuntematon

iee: Tuntematon

emä: Balladi

ei: Aladdin

eii: Tuntematon

eie: Tuntematon

ee: Because of What

eei: Tuntematon

eee: Tuntematon

2004
t. Ballet

2010
t. IST Odessa
t. IST Vanessa

8.6.2015 / Suomen keppihevosfoorumi / Tuom. Ellen / LKV1/2, BIS4, MVA-sert, JS