BIS3, BIS4, MVA-sert x2, irtoSERT x4, JS

Nimi: Kep Mva Fn Abracadabra Syntynyt: 22.10.1998
Kutsumanimi: Abra Rekisterinumero: SKH-828
Rotu: Knabstrupinhevonen Painotus, Ko, Re: Temput, Grand Prix, 80 cm
Väri ja merkit: Tiikerinkirjava Asuintalli ja omistaja: Iida, Iisan talli
Sukupuoli: Ori Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Abra on hieman varautunut vieraita kohtaan, mutta kun se tajuaa, ettei kukaan aio sille mitään pahaa, se rentoutuu ja antaa ihmisten hyöriä ympärillään ja tehdä mitä huvittaa. Harjatessa se seisoo rauhassa, mitä nyt välillä yrittää napata varustepakista pintelin ja levittää sen pitkin karsinaa.

Taluttaessa: Tallin omistajien perässä Abra kävelee ihan nätisti, eikä ole juoksemassa karkuun. Se jaksaa kyllä aina ihmetellä kovasti lunta kun astuu tallista ulos ja harppoo suurilla askelilla jäällä ja hangella. Kun se tottuu lumen ratinaan, se menee vähän pienemmillä harppauksilla eteenpäin. Aivan ventovieraat eivät saa lähteä taluttelemaan Abraa, mutta tutumpien kanssa se kulkee ilman ongelmia. Abralla ei ole mitään aikomusta lähteä vetämään tai rynnimään, se tulee hyvin vierellä tai perässä. Abra ei ainakaan näillä näkymin pelkää mitään, korkeinaan ihmettelee talvea. Maastossa se saattaa lähteä piaffea, kun pitäisi ravata, tai keksiä jotain muuta höpsöä.

Ratsastaessa: Abralla on hurjan pitkät askeleet ja korkea ravi. Se suorastaan liitelee eteenpäin. Kentällä Abralle täytyy jo alkukäynneistä lähtien keksiä koko ajan tekemistä, kuten voltteja tai pysähdyksiä, muuten se keksii jännitystä elämäänsä itse. Otuksella on ratsastaessa aina pilkettä silmäkulmassa. Abra hallitsee ties mitä sirkustemppuja ja kommervenkkejä. Se osaa myös mennä passagea ja piaffea ja joskus se hyppää jonkun capriolen tyylisen loikan, mutta ota siitäkin nyt sitten selvää että mikä pomppu se on olevinaan. Joskus Abra heittäytyy aivan mahdottomaksi ja "ymmärtää avut väärin" jolloin ravia pyydettäessä saattaa päästä maistamaan espangalaista käyntiä tai passagea ja jos vetää liikaa ohjista, otus saattaa tehdä syvän polvikumarruksen tai lähteä peruuttamaan ravissa. Ratsastaja ei saa olla Abran kanssa liian tosikko, muuten yhteistyöstä ei tule mitään. Sitten kun yhteinen sävel löytyy, Abra menee oikein kivasti ja reippaasti ja tekee suunnilleen kaiken mitä käsketään, paitsi tietysti jos sen antaa haahuilla pidemmän aikaa ilman tekemistä, niin se keksii jotain jännää itse. Abra ei luultavasti sirkusaikoinaan paljon maastoilemaan päässyt. Maastolenkeillä se ainakin ihmettelee suuresti kaikkea, muttei säiky juuri mitään ja jos säikähtääkin, se ottaa yleensä vain muutaman sivuloikan. Autojen seassa se liikkuu kuin kotonaan. Se on myös tottunut vilinään ja väenpaljouteen. Juniakaan Abra ei kavahda, se vain katselee korviaan pyöritellen kun juna rymistelee ohitse. Pellot ja aukeat paikat ovat Abralle jotain ennennäkemätöntä ja käsittämättömän upeaa. Pellon laidassa se ei meinaa pysyä nahoissaan vaan hinkuu laukkaamaan. Se tulkitsee jo pienimmätkin pohkeenpainallukset laukka-avuiksi ja pyrähtää sellaiseen kiitoon, että varautumaton saattaa jäädä syljeskelemään heinänkorsia suustaan otuksen rymistäessä alta. Maastoillessa Abran kanssa saa myöskin varautua sirkustemppuihin. Koskaan ei voi olla varma, mitä se seuraavaksi keksii.

Menneisyys: Abra on pelastettu pienestä italialaisesta sirkuksesta. Sirkuksen mentyä konkurssin saimme sen halvalla tallillemme. Abran pari viimeisintä elinvuotta eivät ole olleet siitä parhaasta päästä sirkuksen rahavaikeuksien takia. Se ei kaikesta päätellen ollut saanut siellä hyvää kohtelua eikä varsinkaan tapeeksi ruokaa. Lentokonematkalla Suomeen se tuskin pysyi pystyssä, niin huonossa kunnossa se oli. Kuukauden karanteenin aikana se onneksi sai lihaa luidensa päälle. Abra oli alkuaikoina todella säikky ja pelokas hoitaessa sekä taluttaessa. Ratsastamista ei voinut edes harkita. Nykyisin luottamus ihmisiin on palautunut ja otus toimii ratsunakin moitteetta, mitä nyt keksii välillä omia kujeitaan.

isä: Alacazam

ii: Tuntematon

iii: Tuntematon

iie: Tuntematon

ie: Tuntematon

iei: Tuntematon

iee: Tuntematon

emä: Tuntematon

ei: Tuntematon

eii: Tuntematon

eie: Tuntematon

ee: Tuntematon

eei: Tuntematon

eee: Tuntematon

2012
t. ST. Naan D Galla

2013
r. FS Long Lost Louis

2015
r. Lumipyry

31.10.2006 / Keppis Klubi / Tuom. Sigitius / LKV3/11, irtoSERT, JS
30.11.2006 / Keppis Klubi / Tuom. Tanja / LKV2/6, irtoSERT, JS
17.12.2006 / Hevoskeskus Humma / Tuom. Suksu / LKV1/10, BIS4, MVA-sert, JS
24.12.2006 / Iisan talli / Tuom. Tanja / LKV2/5, irtoSERT, JS
26.12.2006 / SKP-rekisteri / Tuom. Heidi / LKV3/8, irtoSERT, JS
14.1.2007 / Kht Roseé / Tuom. Sigitius / LKV1/7, BIS3, MVA-sert, JS